
Bij werk van waarde hoort voedsel van waarde
Lees hier het verhaal over het bedrijfsrestaurant van Afeer. Ze geven prioriteit aan MOOIE voeding voor hun werknemers.

Lokaal, eiwitrijk en regeneratief op z’n Geerts Best
Lees het mooie verhaal van Geert Lindenhols. Hij is regeneratieve boer in Zuidwolde, Drenthe waar hij ook zijn eigen lokale producten produceert onder de naam Geerts Best.

OlivOlio levert prachtige olijfolie van eeuwenoude olijfbomen
Joëlle en Michel Renders runnen hun familiebedrijf OlivOlio in Dolcedo, Italië. Ze hebben prachtige olijfgaarden waar ze op een pure en traditionele wijze te werk gaan. We spraken Joëlle en ze vertelde ons over de olijfolie die ze als familie produceren.

Overstap MOOI Eten naar de ECOIST
Hoe is de ECOIST voortgekomen uit "MOOI Eten uit de Lokale Keten"? Rineke Dijkinga vertelt het je.

Winterse Wildpluksalade
Recept voor een winterse wildpluksalade met tips van Rineke Dijkinga.

10 Bespaartips
Met deze 10 simpele tips van VoedingsECOIST Rineke Dijkinga kun je gezond blijven eten in tijden van inflatie.

Maximaal Gezond met een minimaal budget
Gezond eten met een minimuminkomen, lees hoe Lizette Veenhuizen dit als moeder van vijf kinderen doet.

Besparen met bulkverpakkingen
Wil je eenvoudig geld besparen? Bestel dan producten die je toch al regelmatig in je keuken gebruikt per kilo, 5 kilo of 25 kilo. Dit kun je natuurlijk ook samen met vrienden, buren of familie bestellen. Lees hier waar je in bulk producten kunt bestellen!

Claim je toekomst via jouw achtertuin
Lees het verhaal van Bregje Hamelynck. Ze runt samen met haar man Michel hun eigen CSA Ús Hôf, gebasseerd op permacultuur, in Friesland.

GraanGeluk herstelt boerencultuurlandschap
Op het Westbergveld, een van de mooiste en oudste plekken van Wageningen, ontmoet Rineke Dijkinga Marcel van Silfhout. Hier ligt zijn eerste GraanGeluk akker, die op het moment van de ontmoeting nog braak lag, klaar om ingezaaid te worden.

Het juiste moment voor Camelina olie
Ajaan en Joris Hijmans zijn de pioniers achter Drentse Camelina Olie. Lees verder om het verhaal achter hun prachtige culinaire olie te ontdekken.

Blijven vertellen over het belang van zaadvast
De Zaderij, een coöperatie van boeren en tuinders die zelf zaden selecteren en vermeerderen. Jan Bulthuis, die aan het roer van de Zaderij staat, vertelt erover.

Bakkerij Driekant: sociaal, lokaal, loyaal
Bakkerij Driekant in Zutphen was één van de eerste bio-bakkers in Nederland. Ze doen alles net iets anders, maar vooral op een duurzame, maatschappelijke- en sociaal verantwoorde manier.

Altijd in de bonen met Henk Zuidema van Waldfarming
Henk Zuidema: ‘Waarom kidney- of sojabonen van ver aanslepen als je ook kunt testen welke bonenrassen we hier kunnen verbouwen? Om dit cultuurgoed, dat eeuwenlang goed groeide op Hollandse bodem te laten verdwijnen is eeuwig zonde.’

Zonnespelt: een decennium van graanpassie
Biologisch dynamische boer Rogier heeft een enorme passie voor (oude) graanrassen. Rineke Dijkinga ging bij hem op bezoek.

Boerin als way of living
Ze werd niet zozeer boerin om er een inkomen uit te halen. Ze werd boerin omdat de manier van leven haar zo aanspreekt. Buiten, in de natuur, samen met dieren zijn. Dagelijks haar geiten melken en alles van het erf verwerken tot voedsel. Haar karakter speelde een grote rol in haar succes; ze is niet te beroerd om te proberen.

Zeeuwsche Zoute: nieuw leven voor een oud Zeeuws ambacht
Christian Clerx, een geboren en getogen Zeeuw, timmert hard aan de weg met zijn bedrijf Zeeuwsche Zoute. Zijn missie? Het eeuwenoude Zeeuwse ambacht nieuw leven inblazen en Nederland veroveren met zijn authentieke zoutproduct.

De aromatische nichemarkt van Belle Marie
Lees over biologisch dynamisch kruidenbedrijf Belle Marie in Ruinerwold. Bijzonder is dat het bedrijf tot stand kwam doordat André de geur van gagel in zijn jeugd rook. Daarna wist hij het zeker: hij wilde een bedrijf met verse aromatische kruiden.