Keukenpersoneel Afeer

Bij werk van waarde hoort voedsel van waarde

Lees hier het verhaal over het bedrijfsrestaurant van Afeer. Ze geven prioriteit aan MOOIE voeding voor hun werknemers.

Geert Best grond

Lokaal, eiwitrijk en regeneratief op z’n Geerts Best

Lees het mooie verhaal van Geert Lindenhols. Hij is regeneratieve boer in Zuidwolde, Drenthe waar hij ook zijn eigen lokale producten produceert onder de naam Geerts Best.

Joëlle Renders tussen de olijven

OlivOlio levert prachtige olijfolie van eeuwenoude olijfbomen

Joëlle en Michel Renders runnen hun familiebedrijf OlivOlio in Dolcedo, Italië. Ze hebben prachtige olijfgaarden waar ze op een pure en traditionele wijze te werk gaan. We spraken Joëlle en ze vertelde ons over de olijfolie die ze als familie produceren.

MOOI Eten stap over naar ECOIST

Overstap MOOI Eten naar de ECOIST

Hoe is de ECOIST voortgekomen uit "MOOI Eten uit de Lokale Keten"? Rineke Dijkinga vertelt het je.

Onkruiden salade

Winterse Wildpluksalade

Recept voor een winterse wildpluksalade met tips van Rineke Dijkinga.

Bespaartips

10 Bespaartips

Met deze 10 simpele tips van VoedingsECOIST Rineke Dijkinga kun je gezond blijven eten in tijden van inflatie.

Lizette Veenhuizen kruiden hakken

Maximaal Gezond met een minimaal budget

Gezond eten met een minimuminkomen, lees hoe Lizette Veenhuizen dit als moeder van vijf kinderen doet.

Bulkvoorraad in wekpotten

Besparen met bulkverpakkingen

Wil je eenvoudig geld besparen? Bestel dan producten die je toch al regelmatig in je keuken gebruikt per kilo, 5 kilo of 25 kilo. Dit kun je natuurlijk ook samen met vrienden, buren of familie bestellen. Lees hier waar je in bulk producten kunt bestellen!

Michel en Bregje Ús Hôf

Claim je toekomst via jouw achtertuin

Lees het verhaal van Bregje Hamelynck. Ze runt samen met haar man Michel hun eigen CSA Ús Hôf, gebasseerd op permacultuur, in Friesland.

Marcel van Silfhout GraanGeluk

GraanGeluk herstelt boerencultuurlandschap

Op het Westbergveld, een van de mooiste en oudste plekken van Wageningen, ontmoet Rineke Dijkinga Marcel van Silfhout. Hier ligt zijn eerste GraanGeluk akker, die op het moment van de ontmoeting nog braak lag, klaar om ingezaaid te worden.

Ajaan en Joris Hijmans Camelina Olie

Het juiste moment voor Camelina olie

Ajaan en Joris Hijmans zijn de pioniers achter Drentse Camelina Olie. Lees verder om het verhaal achter hun prachtige culinaire olie te ontdekken.

Zaderij

Blijven vertellen over het belang van zaadvast

De Zaderij, een coöperatie van boeren en tuinders die zelf zaden selecteren en vermeerderen. Jan Bulthuis, die aan het roer van de Zaderij staat, vertelt erover.

Martijn en Piet in bakkerij Driekant

Bakkerij Driekant: sociaal, lokaal, loyaal

Bakkerij Driekant in Zutphen was één van de eerste bio-bakkers in Nederland. Ze doen alles net iets anders, maar vooral op een duurzame, maatschappelijke- en sociaal verantwoorde manier.  

Altijd in de bonen met wandelende bonen-encyclopedie Henk Zuidema van Waldfarming

Altijd in de bonen met Henk Zuidema van Waldfarming

Henk Zuidema: ‘Waarom kidney- of sojabonen van ver aanslepen als je ook kunt testen welke bonenrassen we hier kunnen verbouwen? Om dit cultuurgoed, dat eeuwenlang goed groeide op Hollandse bodem te laten verdwijnen is eeuwig zonde.’ 

Rogier Zonnespelt

Zonnespelt: een decennium van graanpassie

Biologisch dynamische boer Rogier heeft een enorme passie voor (oude) graanrassen. Rineke Dijkinga ging bij hem op bezoek.

Marjolein Breukhoven met haar geit

Boerin als way of living

Ze werd niet zozeer boerin om er een inkomen uit te halen. Ze werd boerin omdat de manier van leven haar zo aanspreekt. Buiten, in de natuur, samen met dieren zijn. Dagelijks haar geiten melken en alles van het erf verwerken tot voedsel. Haar karakter speelde een grote rol in haar succes; ze is niet te beroerd om te proberen.

Christian Clerx van Zeeuwsche Zoute

Zeeuwsche Zoute: nieuw leven voor een oud Zeeuws ambacht

Christian Clerx, een geboren en getogen Zeeuw, timmert hard aan de weg met zijn bedrijf Zeeuwsche Zoute. Zijn missie? Het eeuwenoude Zeeuwse ambacht nieuw leven inblazen en Nederland veroveren met zijn authentieke zoutproduct.

André Belle Marie

De aromatische nichemarkt van Belle Marie

Lees over biologisch dynamisch kruidenbedrijf Belle Marie in Ruinerwold. Bijzonder is dat het bedrijf tot stand kwam doordat André de geur van gagel in zijn jeugd rook. Daarna wist hij het zeker: hij wilde een bedrijf met verse aromatische kruiden.