Rani Goederee
TrainingsECOIST
"Ongelofelijk rijk! Zo voel ik me als ik in de zomer gewassen uit mijn moestuin oogst en er vervolgens in de keuken iets lekkers van maak wat ik in de winter kan eten. En wat is het leuk om te experimenteren met verschillende manieren van oogst verwerken: wecken, pickelen, fermenteren, tomatensaus, jam en fruitcompôte maken. Het bereiden van gezonde maaltijden is al mijn favoriete bezigheid sinds ik tiener was, en sinds ik mijn eigen groenten kweek is daar het inmaken van voedsel bijgekomen. Ik vind het erg leuk om mijn kennis en de ervaringen uit mijn eigen geëxperimenteer met je te delen. Zodat ook jij in de koude maanden van het jaar kunt genieten van zelfgemaakte zonnige overvloed.
Naast workshops geven op het gebied van voeding en voedsel verwerken, werk ik als freelancer op het gebied van marketing en communicatie voor een betere wereld, en ben ik de TrainingsECOIST bij ECOIST.nl."
De volgende trainingen worden door Rani Goederee gegeven:


Workshop Ayurvedisch Koken
Maak kennis met de Ayurveda: de gezondheidsleer uit India met een geschatte 5.000 jaar oude oorsprong. Koken en eten spelen een belangrijke rol in deze gezondheidsleer. Niet alleen wat je kookt en eet, maar ook hoe je dat doet en met welke ingrediënten. Liefde voor het eten en koken met plezier staan voorop.
- Leer eten koken dat bevredigend is voor alle zintuigen en licht verteerbaar is.
- Voel je gevoed en vitaal als je gaat eten volgens de Ayurvedische richtlijnen.
- Inclusief drankjes, lunch en (jouw zelfgemaakte) diner.

Workshop Fermenteren
Rani Goederee leert je hoe je jouw oogst door middel van fermenteren lang houdbaar kunt maken. Met als bijkomende voordelen dat het nóg lekkerder van smaak wordt en beter verteerbaar.
- Niet alleen leuk, dat fermenteren, maar ook hartstikke gezond.
- Leer hoe je betaalbaar, gezond, divers, duurzaam en overheerlijk eet, het hele jaar rond.
- Inclusief lunch, drankjes, jouw zelf gefermenteerde producten.

Zomerse Hamsterdagen
Er is zoveel voedsel, vooral in de lente en zomer. Op Heerlijk Westerwolds Land verwerken we de oogst voor de herfst en winter. De droogovens draaien voor kruiden en thee, en we maken zoetzuur van groenten. We delen deze kennis graag met iedereen. Joke leert je op dag 1 alles over de droogoven, en Rani op dag 2 over inmaken.
- Sla in de zomermaanden je slag om de koude herfst en winter lekker en gezond door te komen.
- Of je nu een tuin hebt of niet, iedereen kan in de zomer op scharrel gaan om te hamsteren.
- Op dag 1 leer je de kneepjes van de droogoven , op dag 2 leer je groente en fruit inmaken.