Piet Smit
BakECOIST
"Ik ben Piet Smit, geboren in een bakkersfamilie. Rond m’n 16e jaar besloot ik naar de bakkersschool te gaan en de vierde generatie bakker te worden.
Ik ben aan het werk gegaan in de bakkerij van mijn vader (Henk Smit) in Zutphen: bakkerij Driekant.
Al snel kwam ik er achter dat school en de praktijk niet altijd goed samen gaan, en stortte ik me op de praktijk. Mijn vader was inmiddels al ruim 40 jaar bezig met de ontwikkeling van biologische desemproducten. Hier heb ik de meeste kennis en ervaring opgedaan en mijn passie voor het vak ontwikkeld.
Deze ruim 20 jaar ervaring in het vak vind ik prachtig om door te geven aan anderen, en om aan mensen te laten zien dat het bakken van je eigen brood helemaal niet moeilijk is als je weet wat je doet. Het zijn vaak de kleine details die grote verschillen maken, en die leer ik je graag!"
De volgende training wordt door bakker Piet Smit gegeven:


Workshop Ambachtelijk Brood Bakken
Bakker Piet Smit leert je hoe je ambachtelijk brood kan bakken. Zuurdesembrood bakken van onbespoten, volkoren granen is eenvoudig, maar vraagt vakmanschap. We bakken brood en crackers, samen kneden, bakken, proeven en genieten, waarna je thuis verder kunt!
- Zuurdesembrood bakken van oude, onbespoten, volkoren granen is op zich niet moeilijk.
- Bakker Piet Smit heeft ruim 25 jaar ervaring met deze manier van brood bakken en leert je graag de kneepjes van het vak.
- Samen kneden, bakken, proeven, eten, genieten en daarna thuis aan de slag!