Niek Stavenga
KiemECOIST
"Mijn naam is Niek Stavenga. In mijn jeugd groeide ik op met biologische voeding; een bewuste en gezonde eetstijl is mij met de paplepel ingegoten. Later ontdekte ik de wereld van kiemgroenten. Wat begon met alfalfa en taugé, breidde zich al snel uit met varianten zoals radijs, zonnebloempitten, tarwe en boekweit. Geïntrigeerd door de veelzijdigheid en smaak van kiemen, begon ik zelf met het kweken en verwerken ervan in mijn maaltijden.
Mijn kennis en ervaring groeiden niet alleen door eigen experimenten, maar ook door mijn werk bij De Peuleschil, destijds dé biologische kiemgroententeler van Nederland. Daarnaast volgde ik een opleiding tot natuurvoedingsadviseur om mijn kennis over voeding verder te verdiepen.
Tegenwoordig deel ik mijn passie voor kiemgroenten tijdens voedingsworkshops, waar ik anderen inspireer en begeleid bij het kweken en toepassen van deze krachtige en veelzijdige ingrediënten in de dagelijkse keuken."
De volgende training wordt door Niek Stavenga gegeven:


Kiemen & Microgroentendag
Doe mee aan de kiemen- en microgroentendag en ontdek hoe je eenvoudig extra waarde aan je maaltijden kunt toevoegen. Door zelf kiemen en microgroenten te kweken, word je een kleine agrariër op je eigen vensterbank. Leer over de voordelen, risico’s, en valkuilen, en ontdek wat je allemaal kunt maken. Na afloop ga je naar huis met een startpakket om zelf aan de slag te gaan!
- Voor iedereen die op een gemakkelijke manier zijn etensbord een grote toegevoegde waarde wil geven door er kiemen of microgroenten aan toe te voegen.
- Door met kiemen en microgroenten aan de slag te gaan worden we allemaal weer een beetje agrariër in onze eigen vensterbank.
- Leer wat je allemaal kunt maken en over de voordelen, de risico's en valkuilen.
- Huiswaarts met een startpakket.