Jeanette Douma

MoestuinECOIST

"Mijn man Marcel en ik zijn opgegroeid met groenten uit eigen tuin. De bietjes (kroten op zijn Westlands), peen en prei werden in de sloot schoongespoeld waarna ze op het straatje voor de keuken ontdaan werden van loof en vervolgens de keuken binnen mochten komen.

Nog steeds eten wij uit eigen tuin, na 26 jaar lang het biologisch bedrijf De Keukentuin te hebben gerund. Wij richten ons tegenwoordig volledig op de opkweek van moestuingewassen en de daarbij onlosmakelijk verbonden bij-, hommel- en vlinderplantjes. We verkopen deze op tuin- en milieugerichte beurzen.

Ik besef me ook terdege dat kennisoverdracht een essentiële waarde is die niet verloren mag gaan. Ik bied dan ook met enorm veel enthousiasme voor producten en zorg voor de aarde een cursus aan waarbij je vanaf het zaadje tot op het bord leert hoe je je eigen voedsel kunt verbouwen. Daarnaast gaan we ook aan de slag met het bewaren van gewassen, waarbij ‘inkuilen’, ‘witlof-trekken’ en ‘drogen’ geen onbekende termen meer zullen zijn."

De volgende trainingen worden door Jeanette Douma gegeven:

Jeanette Douma
Moestuin 3-daagse

Moestuin 3-daagse

In drie dagen zul je ondergedompeld worden in de wereld van het moestuinen. Je gaat praktisch aan de slag op een akker op het Heerlijk Westerwolds Land in Sellingen. Ook krijg je de achtergrondinformatie als hand-out mee naar huis!

  • Leer over het handig indelen van een moestuin.
  • Hoe moet je omgaan met onkruid? Jeanette laat het je zien.
  • Na deze 3 dagen buiten ben jij klaargestoomd om je eigen moestuin te starten.
Meer informatie en aanmelden