Workshop Ambachtelijk Brood Bakken

Workshop ambachtelijk brood bakken
2 dagen
10:00 tot 17:00 uur
€399,-

Aan de slag in de buitenkeuken, op het Heerlijk Westerwolds Land met ambachtelijk bakker Piet Smit. Zuurdesembrood bakken van oude, onbespoten, volkoren granen is op zich niet moeilijk. Maar je moet wel de kneepjes van het vak kennen. We gaan MOOI brood (en crackers) bakken. Samen kneden, bakken, proeven, eten, genieten en daarna thuis aan de slag!

Waarom zou je je eigen brood bakken?

Omdat je weet dat een lange bereidingstijd veel gezonder voor je is? Omdat je veel meer variatie in je brood(crackers) wilt dan de veelgebruikte tarwe? Omdat je bloedsuikerspiegel en gewicht voor jou een issue zijn? Omdat je veel meer oude granen van Nederlandse bodem wilt eten? Omdat je de geur van zelfgebakken brood/carackers in je huis wilt ruiken? Gewoonweg op een ambachtelijk manier brood wilt leren bakken? Omdat je wilt overschakelen op brood met volop vezels en voedingswaarde? Omdat je beseft dat zelf bakken tot veel betaalbaarder brood leidt? Omdat je weet en/of voelt dat zuurdesembrood je beter bekomt?

Als je op veel vragen "JA" zegt, dan ben je van harte welkom op deze 2-daagse ‘MOOI brood bakken training’.

Voor wie?

Het maakt niet uit of je beginnend of ervaren thuisbakker bent. Ook voor mensen die al jaren broodbakken kan het leerzaam zijn, als zij bijvoorbeeld tegen problemen aanlopen thuis zoals te harde korsten of deeg dat teveel of juist helemaal niet wil rijzen.

Tevens komen de mensen, die ervan overtuigd zijn dat we met mes en vork een groot verschil kunnen maken voor de gezondheid van onszelf, degenen die aan onze zorg zijn toevertrouwd en voor de aarde, volop aan hun trekken.

Bovendien vind je het leuk om twee dagen flink aan de slag te gaan in de buitenkeuken, op het land en in de natuur.

Praktische informatie

Kosten:
€399,00 per persoon. Na ontvangst van je betaling is je deelname gegarandeerd.

Inbegrepen:

  • Twee volle dagen een inspirerende training door Piet Smit 
  • Koffie, thee, lekkernijen, drankjes
  • Twee MOOIE, gezonde en smaakvolle lunches 
  • Heerlijk ontbijt op dag 2
  • Jouw zelfgemaakte creaties

Speciale dieetwensen?
Deze honoreren wij graag, mits je deze 14 dagen van tevoren aan ons hebt doorgegeven. Let op: in deze training worden glutenhoudende granen gebruikt. Mag/wil je geen gluten eten dan is deze training voor jou niet aan te raden.

Slecht weer?
We houden de groepen opzettelijk klein zodat we bij onverhoopt slecht weer naar binnen kunnen. Maar in principe is alles buiten: houd rekening met je kleding (vooral meerdere laagjes) en je schoeisel.

Overnachten?
Bekijk hier onze tips voor een overnachting in Sellingen of omgeving.

Annulering:
Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand vooraf. Daarna is restitutie niet mogelijk, een tegoed-ticket wel. Mochten wettelijke regelingen de training onmogelijk maken, dan krijg je uiteraard z.s.m. je geld terug. Bij te weinig aanmeldingen wordt de training geannuleerd.

De trainer: Piet Smit

Zeer ervaren bio/ambachtelijk bakker die zijn sporen verdiende als bakkerszoon bij Bakkerij Driekant in Zutphen. Onder begeleiding van hem ga je deze dagen zelf aan de slag met (zuurdesem)deeg. Je leert alles over de basistechnieken van het broodbakken. Je krijgt uitleg over de gebruikte grondstoffen, je eigen desemstarter maken, bak- en rijstijden, zout (wel of niet) en temperatuur. En hoe gebruik je de verschillende graansoorten?

Content image

Tweedaags programma

Dag 1

10:00 | Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers op Heerlijk Westerwolds Land

10.30 | Introductie MOOI brood bakken met Piet Smit

12.30 | Lunch

Tijdens deze duurzame, lokale, overheerlijke, voedzame en uitgebreide lunch, vooral met ingrediënten van Heerlijk Westerwolds Land hoor je van alles over de ingrediënten en de waarde voor de gezondheid van mens, dier en de natuur.

13.45 | De voorbereidingen om brood te bakken met Piet (theorie en praktijk)

17.00 | Huiswaarts

Dag 2

9.00 | Ontbijt op Heerlijk Westerwolds Land

Ontbijten: de buitenwereld lijkt qua voedselverleidingen soms wel een jungle. Een gezond ontbijt kiezen dat je darmbacteriën en brein van werkelijk voedsel voorziet is misschien wel een van de belangrijkste zaken om weerstand te bieden aan al deze verleidingen. En tevens de basis voor een energieke, mooie dag. Wat voor eisen stellen jouw darmen en brein aan een ontbijt? Je hoort en proeft het.

10.00 | brood bakken met Piet (theorie en praktijk)

12.30 | Lunch

13.30 | Wat je écht nog moet weten over brood bakken

15.30 | Tips van Piet + vragen uurtje

16.15 | Einde programma en geïnspireerd huiswaarts met je ‘brood en cracker oogst’

Locaties & data

Sellingen - 9 & 10 mei 2025

Workshop ambachtelijk brood bakken door Piet Smit op Heerlijk Westerwolds Land in Sellingen

UITVERKOCHT

Sellingen - 12 & 13 mei 2025

Workshop ambachtelijk brood bakken door Piet Smit op Heerlijk Westerwolds Land in Sellingen

Aanmelden