Kiemen & Microgroentendag

Kiemen zijn de ‘spruiten’ uit zaden van granen, kruiden en peulvruchten die je een paar dagen na ontkieming kunt eten. Ze zijn zeer rijk aan vitamines, mineralen, sporenelementen, enzymen en beschermende stoffen. Microgroenten groeien na het kiemen nog 7 tot 21 dagen door, met behulp van water, licht en warmte. Ze worden geoogst als de eerste mini-blaadjes ontstaan. In de Kiemen- en Microgroentendag leer je alles over deze kleine gezondheidsbommetjes: wat ze aan nutriënten bevatten, de verschillende soorten, hoe je ze het beste kweekt, wat je er mee kunt doen, en nog veel meer. Aan het einde van deze dag ben je startklaar om zelf als ‘vensterbankagrariër’ aan de slag te gaan en te genieten van al het goeds van kiemen en microgroenten.
Voor wie?
- Voor iedereen die op een gemakkelijke manier zijn etensbord een grote toegevoegde waarde wil geven door er kiemen of microgroenten aan toe te voegen.
- Voor iedereen die ervan overtuigd is dat we met mes en vork/ het eten op ons bord een groot verschil kunnen maken voor de gezondheid van onszelf, degenen die aan onze zorg zijn toevertrouwd en voor de aarde.
- Voor iedereen die ook graag anderen inspireert om met mes en vork aan de slag te gaan. Door met kiemen en microgroenten aan de slag te gaan worden we allemaal weer een beetje agrariër in onze eigen vensterbank.
Praktische informatie
Kosten:
€179,00 per persoon. Na ontvangst van je betaling is je deelname gegarandeerd.
Inbegrepen:
- Een dag inspirerende workshop door Niek Stavenga
- Koffie, thee, hapjes en drankjes gedurende de dag
- Een MOOIE, smakelijke en voedzame lunch, met ingrediënten van het land
- Kiemen voor thuis
Speciale dieetwensen?
Deze honoreren wij graag, mits je deze 14 dagen van tevoren aan ons hebt doorgegeven.
Slecht weer?
We houden de groepen opzettelijk klein zodat we bij onverhoopt slecht weer naar binnen kunnen. Maar in principe is alles buiten: houd rekening met je kleding (vooral meerdere laagjes) en je schoeisel.
Overnachten?
Bekijk hier onze tips voor een overnachting in Sellingen of omgeving.
Annulering:
Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand vooraf. Daarna is restitutie niet mogelijk, een tegoed-ticket wel. Mochten wettelijke regelingen de training onmogelijk maken, dan krijg je uiteraard z.s.m. je geld terug. Bij te weinig aanmeldingen wordt de training geannuleerd.
De trainer: Niek Stavenga
Zijn passie: "Zelf kiemen en microgroenten maken is een fantastische manier om thuis met weinig moeite een waardevolle boost te geven aan je maaltijd. Je gerechten worden nog gezonder en je kan verrassend frisse smaken toevoegen. Ik heb ontdekt dat je niet alleen alfalfa, taugé en tuinkers hebt maar je heel veel kan kiemen! Wat dacht je van zonnebloem, tarwe, broccoli, radijs, linzen, en kikkererwten? Of mosterd, fenegriek, sesam, quinoa en zelfs rijst."

Dagprogramma
10.00 uur | Ontvangst met koffie/thee en een huisgemaakte lekkernij
10.30 uur | Niek start met de training kiemen en microgroenten
12.30 uur | MOOIE en voedzame lunch met volop kiemen en microgroenten
13.30 uur | Verder met de training
15.00 uur | Thee met wat lekkers
15.30 uur | Wat zijn de voordelen, de risico's, valkuilen? Wat kun je allemaal maken?
17.00 uur | Huiswaarts met je startpakket van Niek en nog een aardigheidje van Heerlijk Westerwolds Land